باسمه تعالی
*پاسخهایی در رد شبهه قرائتهای مختلف از دین
1- آنچه مسلم و بدیهی است این است که خدای متعال از انزال قرآن و اسلام منظور و مقصودی خاص داشته است چرا که اگر چنین نبود نیازی به اسلام و قرآن نبود هرکس میتوانست به عقل خود و افکار و سلیقه خود مراجعه کند . حال اگر از اسلام منظوری خاص در نظر است , آیا میتوان با هر قرائتی به آن دست یافت ؟
2- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در روایتی فرمودند : (( امت من بعد از من هفتاد و سه فرقه میشود همه این فرقه ها در آتش اند مگر یک فرقه ))۱ از آنجا که هر فرقه قرائت خاص خود را از دین دارد , هرکس که معتقد به شبهه فوق باشد , نمیتواند به این حدیث ایمان بیاورد و لذا جز آن دسته از اقلیتهایی قرار میگیرد که حدیث پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم را اینچنین تحریف کردند که امت من بعداز من هفتاد و سه فرقه میشوند , یک فرقه هلاک میشود و بقیه نجات پیدا میکند . معتقد به چنین شبهه ای را چون در زمره اقلیتهای محرف حدیث قرار میگیرد , نمیتوان شیعه نامید .
3- اگر قرائتهای مختلف از دین بر حق بودند , خدای متعال در قرآن میفرمود : اهدنا صراطاً مستقیماً و حال آنکه فرموده است : (( اِهدِنَا الصِراطَ المُستَقیم )) . الف و لامی که بر سر کلمه صراط آمده , نشانگر این نکته است که یک راه معیّن بیشتر مورد نظر خدای متعال نیست و با اضافه کردن صفت مستقیم , بقیه راهها را بیراهه شمرده است . در نتیجه از دیدگاه قرآن یک قرائت بیشتر مورد تایید نمیباشد .
4- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در روایتی فرموده اند : (( مَن فَسّرَ القُرآنَ بِرایِه فَقَد اِفتَری عَلی اللهِ الکَذِب ))۲ یعنی : هر کس قرآن را به رای خودش تفسیر کند به خدا دروغ بسته است . از آنجا که قرآن , قانون اساسی مسلمین است و مبانی دینی ما همگی بر گرفته از قرآن مجید , و از آنجا که قرائتهای مختلف از دین بر داشتهای سلیقه ای از دین را میرساند , لذا میتوان قرائتهای مختلف از دین را تفسیر به رای نامید . در نتیجه مدّعیان نظریه قرائتهای مختلف از دین , کسانی هستند که به خدای متعال دروغ میبندند .
1- کنز العمال , ج 1 , ص 183
2- وسائل الشیعه , ج 27 , ص 190