[ و به عمار پسر یاسر فرمود ، چون گفتگوى او را با مغیره پسر شعبه شنود . ] عمار او را واگذار ، چه او چیزى از دین بر نگرفته جز آنچه آدمى را به دنیا نزدیک کردن تواند ، و به عمد خود را به شبهه‏ها در افکنده تا آن را عذرخواه خطاهاى خود گرداند . [نهج البلاغه]
مباحث عقیدتی
لذت و حلال و حرام
چهارشنبه 86 فروردین 15 , ساعت 7:0 صبح  

 

باسمه تعالی

 

*آیا می شود در در همه زمینه های زندگی از جمله فرهنگی و اجتماعی و سیاسی و شهوت و حتی مُد لذت برد و رعایت حلال و حرام را هم کرد؟

رعایت حلال و حرام یعنی رعایت حدودی که خدای متعال برای ما معین کرده. حال اگر آنچه در عرصه فرهنگی و اجتماعی و سیاسی و غیره مطرح می شود از این حدود تعدی نکند بهره گیری از آن جائز است و اگر تعدی کند بهره گیری از آن حرام است. تا آنجا که این امور تناقض با حلال و حرام نداشته باشد که انسان با ارتکاب به امر لذت بخش مرتکب به حرام شود مشکلی نیست اما اگر چنانچه تناقض و ضدیتی باشد جمع آن لذت با رعایت حلال و حرام ممکن نیست.

آنچه که باید در اینجا بدان توجه شود این است که: اسلام با اصل لذت بردن انسان مخالف نیست بلکه اسلام انسان را دعوت به لذت بیشتر و بهتر و سالم تر  در امور می کند و از لذتهای   کاذب منع کرده دعوت  به لذتهای حقیقی می کند. آنجا که اسلام از لذت نهی می کند به خاطر این است که بحث از یک لذت کاذب و مجازی است و باطن آنچه ما به تصور خود لذت می پنداریم چیزی جز رنجش نیست.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


نوشته شده توسط سعید حمیدی زاده | نظرات دیگران [ نظر] 
درباره وبلاگ

مباحث عقیدتی

سعید حمیدی زاده
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 3 بازدید
بازدید دیروز: 3 بازدید
بازدید کل: 108809 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
نوشته های پیشین

فهرست سؤالات پاسخ داده شده
عناوین سؤالات
تابستان 1387
بهار 1387
بهار 1386
لوگوی وبلاگ من

مباحث عقیدتی
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

عقیدتی
عصمت
[عناوین آرشیوشده]